Behöver du fylla pÄ med ny inspiration till dina webbprojekt? HÀr hittar du tio svenska WordPress-hemsidor som kan boosta din kreativitet. Oavsett om det handlar om dataspel, friluftsliv, musik eller vatten och avlopp(!) sÄ gÄr det att skapa riktigt snygg webbdesign. Mycket nöje!

1. Colorstone

Colorstone – en hemsida i WordPress & Divi

En bild sĂ€ger mer Ă€n tusen ord, vilket innebĂ€r att en video sĂ€ger 24 000 ord – per sekund. En stillbild gör alltsĂ„ inte Malmöbandet Colorstones hemsida rĂ€ttvisa; hĂ€r kastas du direkt in i ett videokollage impregnerat av diesel och rock’n’roll. I övrigt prĂ€glas sajten av stilrena block i klara fĂ€rger. In och lyssna!

2. SĂ€krad framtid

SĂ€krad Framtid – en hemsida i WordPress & Divi

FrĂ„n rock’n’roll gĂ„r vi raskt vidare till avloppsrör. Att göra en osexig frĂ„ga intressant och tilltalande Ă€r en tuff uppgift. HĂ€r fĂ„r vi, likt Super Mario, följa med under jord pĂ„ en resa ner i rören; frĂ„n problembeskrivning till lösningar. Snygga illustrationer och subtila animationer tvĂ€ttar bort all förnimmelse av sumplukt. High-score!

3. BlueMax

BlueMax – en hemsida i WordPress & Divi

PlĂ„ster utan lim – kan det funka? Precis som BlueMax limfria superplĂ„ster Ă€r hemsidan snygg, smidig och enkel att anvĂ€nda. PĂ„ sidan finns en slider dĂ€r smĂ€rta varvas med lindring. Den blĂ„a elefanten Max(!) bidrar med en pedagogisk lekfullhet till ett annars smĂ€rtsamt Ă€mne. PlĂ„stret funkar utmĂ€rkt bĂ„de för mĂ€nniskor och djur, men hemsidan Ă€r human first.

4. Stockholm Design Lab

Stockholm Design Lab – en hemsida i WordPress & Divi

Skandinavien Àr internationellt kÀnt för avskalad och minimalistisk design. PÄ den hÀr sajten har man till och med skalat bort hamburgerköttet frÄn hamburgermenyn; den innehÄller bara tvÄ skivor bröd. Less is more (och Àven bra för veganer). En rejÀl slider inleder sidan som sedan fortsÀtter med stilren grid-layout.

5. dBud

dBud – en hemsida i WordPress & Divi

Svenskutvecklade dBud har skapat öronproppar för audiofiler. Som gammal trummis önskar jag att de hade funnits pÄ 90-talet nÀr mina öron fylldes av obekvÀma skumgummicylindrar som dödade alla ljudnyanser. Men nog om öron! Den hÀr onepagern andas modern och frÀsch startup. Produkt-gif:ar, en slider med Facebook-recensioner och riktigt snygga bilder fÄr mig att lÀgga ett par dBuds i den snygga varukorgen som glider in frÄn höger.

6. POWER of Sweden

Power of Sweden – en hemsida i WordPress & Divi

Om du har provat trÀnat i bambuklÀder sÄ vet du att det bÄde ser bÀttre ut och kÀnns skönare. Precis som WordPress, med andra ord! PÄ den hÀr hemsidan har den subtila Divi-gradienten i den lila bakgrunden hÀmtats frÄn linnets skiftningar. Parallax, animationer och produktbildspel triggar trÀningslusten. Kanske Àr det ett bambulinne som stÄr mellan dig och nyÄrslöftet?

7. Minecraft

Minecraft – en hemsida i WordPress & Divi

“Pixligt” brukar inte vara ett positivt ord nĂ€r man pratar om webbdesign. Men nĂ€r det gĂ€ller Minecraft Ă€r det precis tvĂ€rt om; hĂ€r ska pixlarna lyftas fram och hyllas. Via den hĂ€r onepagern kan man köpa officiella böcker och magasin om det svenskutvecklade succĂ©spelet. PĂ„ sajten finns inbĂ€ddade review-videos frĂ„n oberoende Youtubers, vilket Ă€r ett intressant grepp för att öka trovĂ€rdigheten.

8. B.O.L.D Webbdesign

B.O.L.D Webbdesign – en hemsida i WordPress & Divi

B.O.L.D Ă€r ett piggt nytillskott i den vĂ€xande skaran av svenska webbdesigners som anvĂ€nder WordPress och Divi. Precis som namnet B.O.L.D  antyder sĂ„ prĂ€glas den hĂ€r onepagern av ett djĂ€rvt fĂ€rgval och bubbliga dividers som avdelar sektionerna. Är du redo för en bĂ€ttre nĂ€rvaro online?

9. PO-PON

PO-PON – en hemsida i WordPress & Divi

PO-PON Àr en institution med över 100 Är pÄ nacken. I tider av fake news-debatter och en mediebransch i omvandling Àr trovÀrdighet hÄrdvaluta. HÀr har vi ett exempel pÄ minimalistisk design i en sval fÀrgskala som andas just trovÀrdighet. Den enda bilden pÄ startsidan Àr logotypen (och Àven den skulle, i Àrlighetens namn, kunna vara HTML-text). HÀr kan du lÀsa pÄ om pressetiken och anmÀla ett journalistiskt övertramp.

10. Robusta Àventyr

Robusta Äventyr – en hemsida i WordPress & Divi

Som (inflyttad) skĂ„ning Ă€r jag kanske partisk, men att mötas av böljande gula rapsfĂ€lt mot blĂ„ himmel Ă€r alltid en bra start. En bit ner presenteras texten i subtilt skuggade boxar ovanpĂ„ fullbreddsbakgrundsbilder, vilket Ă€r ett snyggt grepp som ger sajten en skön dynamik.  VĂ€lkommen till “beautiful SkĂ„ne”!

Sista ordet

Det var 10 exempel som förhoppningsvis ger dig inspiration till en egen hemsida i WordPress. Har du ett case som du vill visa upp i nÀsta inspirationsinlÀgg? Var inte blyg; skicka in ditt bidrag nu.

Relaterade inlÀgg

12 exempel pÄ strÄlande webbdesign i WordPress & Divi
8 exempel pÄ inspirerande webbdesign
Fantastiska fakta om WordPress

Affiliate disclaimer

Diviguiden Àr en 100% fristÄende affiliate till Elegant Themes (Divi), Surftown och Fiverr. Vi rekommenderar bara tjÀnster som vi sjÀlva gillar och anvÀnder. Om du köper nÄgot via vissa av lÀnkarna pÄ Diviguiden sÄ gÄr en provision till Diviguiden, men det kostar aldrig mer för dig. LÀs mer

Mer frÄn bloggen

Tusen(!) nyheter i den senaste Divi-uppdateringen

Senaste uppdateringen av Divi (3.0.74) innebĂ€r tusen nya funktioner och förbĂ€ttringar – bokstavligt talat. Alla moduler har nu berikats med samma funktionalitet och logik, vilket gör temat bĂ„de enklare och mer kraftfullt. Samtidigt som Divi nu blir mer konsekvent och...

Divi Nugget #01: SÄ byter du logga pÄ enskilda sidor i WordPress

I första delen i serien Divi Nuggets gÄr vi igenom hur man byter logga pÄ en enskild sida i WordPress med temat Divi. Se videon nu.

Divi Nugget #2: Skapa en studsande scroll-pil nerÄt i WordPress

I Divi Nugget #2 gÄr vi igenom hur du skapar en studsande scroll-pil nerÄt pÄ din hemsida i WordPress. Vi ser Àven till att pilen Àr klickbar och lÀnkar till sektioner under. Se videon nu.

Sex snabba sÀtt att ta tempen pÄ din webbplats

Presterar inte din webbplats toppresultat trots att du matar den med bra och nyttigt innehÄll? Det kan bero pÄ att den Àr krasslig och hostar bort potentiella besökare. HÀr kommer sex enkla (och för det mesta helt gratis) sÀtt att stÀlla en trÀffsÀker diagnos. För om...

Klarar dina texter vi-testet?

Vad var det första du gjorde nÀr du som barn fick den rykande fÀrska skolkatalogen? Om du febrigt blÀddrade fram till bilden pÄ dig sjÀlv sÄ var du knappast ensam. Vi Àr sjÀlvupptagna varelser. Eller som Joe Pulizzi uttrycker det: Kunderna bryr sig inte om ditt...

Flera förbÀttringar av sidbyggaren Divi Builder

Divi Builder har lÀnge varit en av de mest populÀra sidbyggarna till Wordpress. Men trots enkelheten med click and type och drag and drop sÄ Àr det mÄnga som har anvÀnt Divis klassiska rutnÀtslÀge med wireframes istÀllet. Nu kommer ett efterlÀngtat lyft som...

3 enkla sÀtt att fixa en logotyp (om du inte Àr grafisk designer)

Professionella grafiska designers skapar oftast logotyper i program frÄn Adobe CC, till exempel Illustrator, Photoshop och Indesign. Men för en nybörjare som vill skapa en enkel logga blir valmöjligheterna lÀtt utmattande. HÀr Àr tre sÀtt att skapa en vektor-logotyp...

Divi Nugget #3: HĂ€mta och applicera format snabbt i WordPress

Minns du hur mycket enklare livet blev nĂ€r du upptĂ€ckte penseln i Microsoft Word (eller den motsvarande rollern i Google Docs)? Nu kan du anvĂ€nda en liknande funktion för att “hĂ€mta format” och applicera stilen pĂ„ nĂ€stan vad som helst i WordPress – utan att ditt innehĂ„ll skrivs över.

12 exempel pÄ strÄlande webbdesign i WordPress & Divi

Varje dag skapas 50 000(!) nya hemsidor i Wordpress. Vi har samlat 12 exempel pÄ strÄlande webbdesign av allt frÄn smÄ frilansare till internationella storföretag; frÄn konstnÀrlig minimalism till fÀrgsprakande överdÄd. Men alla sajterna har ett par saker saker...

Sju begrÀnsningar i Divi och hur du övervinner dem

Divi Àr ett fantastiskt WordPress-tema. Men det finns nÄgra begrÀnsningar som Äterkommer. HÀr fÄr du veta hur du anpassar mobilmenyn, skrÀddarsyr navigationen, gör centrala instÀllningar för rubriker och lÀnkar, sparar formulÀrsvar, finslipar knapparna och tvÀttar bort den babyblÄ fÀrgen.