Varje dag skapas 50 000(!) nya hemsidor i WordPress. Vi har samlat 12 exempel på strålande webbdesign av allt från små frilansare till internationella storföretag; från konstnärlig minimalism till färgsprakande överdåd.

Men alla sajterna har ett par saker saker gemensamt: de är exempel på riktigt bra webbdesign och de är byggda i Divi – världens mest populära premium-tema till WordPress. Vi hoppas att du hittar mycket inspiration!

1. Popla Bellingen 🇦🇺

Popla Bellingen

Här är en sajt som får det att vattnas i munnen. Hos restaurangen Popla bjuds vi på en rågad skopa aptitretande illustrationer garnerat med en näve smakfull typografi. Det hela kryddas med ett par väl tilltagna nypor närodlad hipsterattityd. Hemsidan har  bland annat en Woocomerce-shop där man kan köpa presentkort. Smaklig spis!

2. Dynamic Presence 🇸🇬

Dynamic Presence

Om man kallar sig för kreativ webbyrå så gäller det att man har en bra egen sajt. Dynamic Presence från Singapore jobbar med starka färger, animationer och extra allt. Knappast ett projekt för nybörjare inom webbdesign. Enligt egen utsago drivs teamet av “passion, tävlingsanda och koffein”.

3. Vänerförvaltning 🇸🇪

Vänderförvaltning

Bostadsförvaltning kan låta knastertorrt men den här sajten har hittat en bra mix av en stilrent förtroendeingivande design och en inbjudande modern känsla. En tydlig call to action är att logga in på den digitala kundportalen. Bra så – digitalisera mera!

4. Hype Magasin: SKAM 🇸🇪

Hype Magasin

Om du inte har sett Skam ännu så bör du kanske… skämmas. Den här hemsidan är en onepager om specialutgåvan av bokasinet (jo, det är ett ord) Hype Magasin, dedikerad till det norska tv-undret. Här är det rejäla bilder med parallax-effekter, poppiga färger och coola typsnitt som gäller för att locka kidsen. Och ja, det funkar på 36-åriga webbgubbar också.

5. Wheelhouse Branding 🇺🇸

Wheelhouse Branding

För några år sedan skulle alla sajter ha en spexig videobakgrund. Resultatet blev sjösjuka besökare och försämrad konverteringsgrad. Wheelhouse Branding vet bättre och använder en sober videobakgrund som varsamt vaggar in oss i det konsekvent marina varumärket. Notera även hur menyn först är förankrad i botten för att sedan fästas i toppen av masten. Skepp o’hoj, landkrabbor!

6. Stall Islandica 🇸🇪

Stall Islandica

Mackmyra förknippas kanske främst med whiskey men här finns också islandshästar. På sajten kan du boka ridturer (tydlig call to action), jämföra priser i en snygg pristabell och följa inbäddade flöden från sociala medier. Med Divi är det enkelt även för mindre föreningar och organisationer att uppdatera hemsidan på egen hand.

7. Pizzeria Erikslust 🇸🇪

Pizzeria Erikslust

Det var en regnig söndag när en sliten webbdesigner bestämde sig för att beställa sin favoritpizza Vegetable. Döm om hans förvåning när menyn inte gick att läsa i mobilen. Med en suck reste han sig ur soffan och uppbringade sina sista krafter för att gå till pizzerian. Resten är historia. Några veckor senare föddes en responsiv onepager som inte bara fungerar utmärkt i mobilen – den är dessutom optimerad för de numera +75% mobila besökarna.

8. Divi.se 🇸🇪

Divi.se

Här har vi en branschkollega till Diviguiden. Divi.se innehåller tips, länkar och information om Divi samt en blogg som uppdateras flitigt. Sociala medier-knappar från Divi-pluginet Monarch till vänster och Divis punkt-navigation till höger Det är kul att se att Divi-communityt i Sverige växer och frodas!

9. Are Collective 🇬🇧

Are Collective

“Simplicity is the ultimate sophistication.” – Leonardo da Vinci. ‘Nuff said.

10. Copy Charlotte AB 🇸🇪

Copywriter Charlotte

Den här sajten upplevs bäst till blå toner med polyrytmik. Om du ser ut som ett frågetecken just nu så går det alldeles utmärkt att avnjuta välfunnen copy och en dubbel toppmeny till tonerna av Melodikrysset också. Sajtens huvudperson, copywritern Charlotte, presenteras i en video på startsidan. Rörlig bild säger mer än 10 000 ord. Spela den igen, Sam.

11. John Gonzalez 🇺🇸

John GonzalezDetta är en amerikansk sajt på många sätt; både design och copy kommer från plusmenyn med extra allt. Men det funkar. Här används många knep för den som gräver lite djupare i Divi-verktygslådan: sneda linjer, hover-effekter i 3D, portfolio med filtrering, parallax, animationer och ett kontaktformulär som lägger sig ovanpå sajten i en lightbox. En sajt med mottot more is more!

12. Duse Media 🇸🇪

Duse Media

Duse Media är en webbyrå i Skåne som bland annat gör hemsidor i WordPress och Divi. På den här onepagern används en av Divis senaste nyheter med bakgrundseffekter samt animerad skrivmaskinstext. Sist men inte minst, det är Duse Media som har skapat Diviguiden.

 

Sista ordet

Det var 12 exempel på bra webbdesign i WordPress och Divi. Hoppas att du har hittat ny inspiration och lust att skapa!

Kontakta oss om du har en WordPress-sajt som du vill visa upp på Diviguiden.

Affiliate disclaimer

Diviguiden är en 100% fristående affiliate till Elegant Themes (Divi), Surftown och Fiverr. Vi rekommenderar bara tjänster som vi själva gillar och använder. Om du köper något via vissa av länkarna på Diviguiden så går en provision till Diviguiden, men det kostar aldrig mer för dig. Läs mer

Mer från bloggen

Inspiration: 10 svenska hemsidor i WordPress

Behöver du fylla på med ny inspiration till dina webbprojekt? Här hittar du tio svenska WordPress-hemsidor som kan boosta din kreativitet. Oavsett om det handlar om dataspel, friluftsliv, musik eller vatten och avlopp(!) så går det att skapa riktigt snygg webbdesign. Mycket nöje!

Flera förbättringar av sidbyggaren Divi Builder

Divi Builder har länge varit en av de mest populära sidbyggarna till Wordpress. Men trots enkelheten med click and type och drag and drop så är det många som har använt Divis klassiska rutnätsläge med wireframes istället. Nu kommer ett efterlängtat lyft som...

Visa aktuellt år eller datum i din WordPress-footer

Vill du att att texten Copyright © 2018 ska uppdateras till aktuellt år automatiskt i WordPress footer? Det går att lösa med en shortcode – utan extra plugins som tynger ner din hemsida. Vi visar dig hur och bjuder även på några extra datumformat som aktuell dag, aktuell månad och dagens datum.

Hjälp! Min sida syns inte på Google 😱

Det görs över 60 000 sökningar på Google – varje sekund. Med en marknadsandel på 97% har Google i det närmaste monopol på sökmarknaden i Sverige. Magra resultat från din sajt kan vara dolt tecken på total osynlighet. Det finns nämligen sajter som helt oavsiktligt...

Divi Nugget #2: Skapa en studsande scroll-pil neråt i WordPress

I Divi Nugget #2 går vi igenom hur du skapar en studsande scroll-pil neråt på din hemsida i WordPress. Vi ser även till att pilen är klickbar och länkar till sektioner under. Se videon nu.

Divi Nugget #01: Så byter du logga på enskilda sidor i WordPress

I första delen i serien Divi Nuggets går vi igenom hur man byter logga på en enskild sida i WordPress med temat Divi. Se videon nu.

Divi Nugget #7: Skapa runda bilder direkt i WordPress (utan Photoshop)

Helt eller delvis runda bilder används ofta för att göra designen lite mjukare. På många hemsidor används till exempel rundade porträttbilder och produktbilder. Här är det enklaste och mest effektiva sättet att skapa runda bilder i WordPress.

Så får du 20% rabatt på Divi – utan rabattkod

Divi är ett av världens mest använda och högst rankade premium-tema till Wordpress. Genom Diviguiden kan du få 20% rabatt på ditt Divi-medlemskap hos Elegant Themes – utan att använda varken rabattkod eller kampanjkoder. Häng med! Sänk priset med rätt länk Om skriver...

Tusen(!) nyheter i den senaste Divi-uppdateringen

Senaste uppdateringen av Divi (3.0.74) innebär tusen nya funktioner och förbättringar – bokstavligt talat. Alla moduler har nu berikats med samma funktionalitet och logik, vilket gör temat både enklare och mer kraftfullt. Samtidigt som Divi nu blir mer konsekvent och...

Fantastiska fakta om WordPress 2018 – världens största CMS

Nästan var tredje webbplats är skapad i Wordpress. I Sverige är det vårt mest populära CMS (webbpubliceringsverktyg) med öppen källkod (Open Source). Enligt Web Service Award 2017 har marknadsandelen för Wordpress tiodubblats i Sverige sedan 2012. CMS med stängd...