Varje dag skapas 50 000(!) nya hemsidor i WordPress. Vi har samlat 12 exempel på strålande webbdesign av allt från små frilansare till internationella storföretag; från konstnärlig minimalism till färgsprakande överdåd.

Men alla sajterna har ett par saker saker gemensamt: de är exempel på riktigt bra webbdesign och de är byggda i Divi – världens mest populära premium-tema till WordPress. Vi hoppas att du hittar mycket inspiration!

1. Popla Bellingen 🇦🇺

Popla Bellingen

Här är en sajt som får det att vattnas i munnen. Hos restaurangen Popla bjuds vi på en rågad skopa aptitretande illustrationer garnerat med en näve smakfull typografi. Det hela kryddas med ett par väl tilltagna nypor närodlad hipsterattityd. Hemsidan har  bland annat en Woocomerce-shop där man kan köpa presentkort. Smaklig spis!

2. Dynamic Presence 🇸🇬

Dynamic Presence

Om man kallar sig för kreativ webbyrå så gäller det att man har en bra egen sajt. Dynamic Presence från Singapore jobbar med starka färger, animationer och extra allt. Knappast ett projekt för nybörjare inom webbdesign. Enligt egen utsago drivs teamet av “passion, tävlingsanda och koffein”.

3. Vänerförvaltning 🇸🇪

Vänderförvaltning

Bostadsförvaltning kan låta knastertorrt men den här sajten har hittat en bra mix av en stilrent förtroendeingivande design och en inbjudande modern känsla. En tydlig call to action är att logga in på den digitala kundportalen. Bra så – digitalisera mera!

4. Hype Magasin: SKAM 🇸🇪

Hype Magasin

Om du inte har sett Skam ännu så bör du kanske… skämmas. Den här hemsidan är en onepager om specialutgåvan av bokasinet (jo, det är ett ord) Hype Magasin, dedikerad till det norska tv-undret. Här är det rejäla bilder med parallax-effekter, poppiga färger och coola typsnitt som gäller för att locka kidsen. Och ja, det funkar på 36-åriga webbgubbar också.

5. Wheelhouse Branding 🇺🇸

Wheelhouse Branding

För några år sedan skulle alla sajter ha en spexig videobakgrund. Resultatet blev sjösjuka besökare och försämrad konverteringsgrad. Wheelhouse Branding vet bättre och använder en sober videobakgrund som varsamt vaggar in oss i det konsekvent marina varumärket. Notera även hur menyn först är förankrad i botten för att sedan fästas i toppen av masten. Skepp o’hoj, landkrabbor!

6. Stall Islandica 🇸🇪

Stall Islandica

Mackmyra förknippas kanske främst med whiskey men här finns också islandshästar. På sajten kan du boka ridturer (tydlig call to action), jämföra priser i en snygg pristabell och följa inbäddade flöden från sociala medier. Med Divi är det enkelt även för mindre föreningar och organisationer att uppdatera hemsidan på egen hand.

7. Pizzeria Erikslust 🇸🇪

Pizzeria Erikslust

Det var en regnig söndag när en sliten webbdesigner bestämde sig för att beställa sin favoritpizza Vegetable. Döm om hans förvåning när menyn inte gick att läsa i mobilen. Med en suck reste han sig ur soffan och uppbringade sina sista krafter för att gå till pizzerian. Resten är historia. Några veckor senare föddes en responsiv onepager som inte bara fungerar utmärkt i mobilen – den är dessutom optimerad för de numera +75% mobila besökarna.

8. Divi.se 🇸🇪

Divi.se

Här har vi en branschkollega till Diviguiden. Divi.se innehåller tips, länkar och information om Divi samt en blogg som uppdateras flitigt. Sociala medier-knappar från Divi-pluginet Monarch till vänster och Divis punkt-navigation till höger Det är kul att se att Divi-communityt i Sverige växer och frodas!

9. Are Collective 🇬🇧

Are Collective

“Simplicity is the ultimate sophistication.” – Leonardo da Vinci. ‘Nuff said.

10. Copy Charlotte AB 🇸🇪

Copywriter Charlotte

Den här sajten upplevs bäst till blå toner med polyrytmik. Om du ser ut som ett frågetecken just nu så går det alldeles utmärkt att avnjuta välfunnen copy och en dubbel toppmeny till tonerna av Melodikrysset också. Sajtens huvudperson, copywritern Charlotte, presenteras i en video på startsidan. Rörlig bild säger mer än 10 000 ord. Spela den igen, Sam.

11. John Gonzalez 🇺🇸

John GonzalezDetta är en amerikansk sajt på många sätt; både design och copy kommer från plusmenyn med extra allt. Men det funkar. Här används många knep för den som gräver lite djupare i Divi-verktygslådan: sneda linjer, hover-effekter i 3D, portfolio med filtrering, parallax, animationer och ett kontaktformulär som lägger sig ovanpå sajten i en lightbox. En sajt med mottot more is more!

12. Duse Media 🇸🇪

Duse Media

Duse Media är en webbyrå i Skåne som bland annat gör hemsidor i WordPress och Divi. På den här onepagern används en av Divis senaste nyheter med bakgrundseffekter samt animerad skrivmaskinstext. Sist men inte minst, det är Duse Media som har skapat Diviguiden.

 

Sista ordet

Det var 12 exempel på bra webbdesign i WordPress och Divi. Hoppas att du har hittat ny inspiration och lust att skapa!

Kontakta oss om du har en WordPress-sajt som du vill visa upp på Diviguiden.

Affiliate disclaimer

Diviguiden är en 100% fristående affiliate till Elegant Themes (Divi), Surftown och Fiverr. Vi rekommenderar bara tjänster som vi själva gillar och använder. Om du köper något via vissa av länkarna på Diviguiden så går en provision till Diviguiden, men det kostar aldrig mer för dig. Läs mer

Mer från bloggen

Divi Nugget #6: Skapa länkar i WordPress på snabbaste sättet

Det är inte alla som känner till genvägen för att skapa en länk på bara en sekund i WordPress. Vi går igenom både det vanliga sättet att skapa länkar i WordPress och det blixtsnabba sättet. Se videon nu.

5 gratis plugins som gör Divi ännu bättre

När du installerar Divi får du 46 kraftfulla moduler, t.ex. räknare, kartor och bildspel. Men ibland krävs det ytterligare resurser och då finns det som tur är bra plugins som är utvecklade specifikt för Divi. Här listar vi fem gratis plugins (och två bonusar) som ger...

Fantastiska fakta om WordPress 2018 – världens största CMS

Nästan var tredje webbplats är skapad i Wordpress. I Sverige är det vårt mest populära CMS (webbpubliceringsverktyg) med öppen källkod (Open Source). Enligt Web Service Award 2017 har marknadsandelen för Wordpress tiodubblats i Sverige sedan 2012. CMS med stängd...

Öka antalet samtal med telefonlänkar

Att sänka trösklarna för dina besökare när de vill kontakta dig kan leda till fler värdefulla interaktioner och lägre drop-out. Ett enkelt sätt att uppnå detta är att skapa telefonlänkar som triggar uppringning vid klick – även kallat click-to-call. Detta är...

Divi Nugget #4: Lägg till en länk bredvid en checkbox i ett WordPress-formulär

Den 25 maj börjar den nya dataskyddsförordningen GDPR att gälla. Se till att du beskriver och länkar till dina allmänna villkor i dina kontaktformulär. I videon nedan kan du se hur du lägger till en länk bredvid en checkbox i ett WordPress-formulär med Divi.

Sex snabba sätt att ta tempen på din webbplats

Presterar inte din webbplats toppresultat trots att du matar den med bra och nyttigt innehåll? Det kan bero på att den är krasslig och hostar bort potentiella besökare. Här kommer sex enkla (och för det mesta helt gratis) sätt att ställa en träffsäker diagnos. För om...

Inspiration: 10 svenska hemsidor i WordPress

Behöver du fylla på med ny inspiration till dina webbprojekt? Här hittar du tio svenska WordPress-hemsidor som kan boosta din kreativitet. Oavsett om det handlar om dataspel, friluftsliv, musik eller vatten och avlopp(!) så går det att skapa riktigt snygg webbdesign. Mycket nöje!

12 exempel på strålande webbdesign i WordPress & Divi

Varje dag skapas 50 000(!) nya hemsidor i Wordpress. Vi har samlat 12 exempel på strålande webbdesign av allt från små frilansare till internationella storföretag; från konstnärlig minimalism till färgsprakande överdåd. Men alla sajterna har ett par saker saker...

Sju begränsningar i Divi och hur du övervinner dem

Divi är ett fantastiskt WordPress-tema. Men det finns några begränsningar som återkommer. Här får du veta hur du anpassar mobilmenyn, skräddarsyr navigationen, gör centrala inställningar för rubriker och länkar, sparar formulärsvar, finslipar knapparna och tvättar bort den babyblå färgen.

3 enkla sätt att fixa en logotyp (om du inte är grafisk designer)

Professionella grafiska designers skapar oftast logotyper i program från Adobe CC, till exempel Illustrator, Photoshop och Indesign. Men för en nybörjare som vill skapa en enkel logga blir valmöjligheterna lätt utmattande. Här är tre sätt att skapa en vektor-logotyp...