Inspiration: 10 svenska hemsidor i WordPress

✏️ 2018-06-09 | Webbdesign | 0 Kommentarer

Inspireras av 10 svenska hemsidor som alla är skapade med WordPress – världens största CMS.
Skribent: Victor Duse
Av Victor Duse
Behöver du fylla på med ny inspiration till dina webbprojekt? Här hittar du tio svenska WordPress-hemsidor som kan boosta din kreativitet. Oavsett om det handlar om dataspel, friluftsliv, musik eller vatten och avlopp(!) så går det att skapa riktigt snygg webbdesign. Mycket nöje!

1. Colorstone

Colorstone – en hemsida i WordPress & Divi

En bild säger mer än tusen ord, vilket innebär att en video säger 24 000 ord – per sekund. En stillbild gör alltså inte Malmöbandet Colorstones hemsida rättvisa; här kastas du direkt in i ett videokollage impregnerat av diesel och rock’n’roll. I övrigt präglas sajten av stilrena block i klara färger. In och lyssna!

2. Säkrad framtid

Säkrad Framtid – en hemsida i WordPress & Divi
Från rock’n’roll går vi raskt vidare till avloppsrör. Att göra en osexig fråga intressant och tilltalande är en tuff uppgift. Här får vi, likt Super Mario, följa med under jord på en resa ner i rören; från problembeskrivning till lösningar. Snygga illustrationer och subtila animationer tvättar bort all förnimmelse av sumplukt. High-score!

3. BlueMax

BlueMax – en hemsida i WordPress & Divi
Plåster utan lim – kan det funka? Precis som BlueMax limfria superplåster är hemsidan snygg, smidig och enkel att använda. På sidan finns en slider där smärta varvas med lindring. Den blåa elefanten Max(!) bidrar med en pedagogisk lekfullhet till ett annars smärtsamt ämne. Plåstret funkar utmärkt både för människor och djur, men hemsidan är human first.

4. Stockholm Design Lab

Stockholm Design Lab – en hemsida i WordPress & Divi

Skandinavien är internationellt känt för avskalad och minimalistisk design. På den här sajten har man till och med skalat bort hamburgerköttet från hamburgermenyn; den innehåller bara två skivor bröd. Less is more (och även bra för veganer). En rejäl slider inleder sidan som sedan fortsätter med stilren grid-layout.

5. dBud

dBud – en hemsida i WordPress & Divi
Svenskutvecklade dBud har skapat öronproppar för audiofiler. Som gammal trummis önskar jag att de hade funnits på 90-talet när mina öron fylldes av obekväma skumgummicylindrar som dödade alla ljudnyanser. Men nog om öron! Den här onepagern andas modern och fräsch startup. Produkt-gif:ar, en slider med Facebook-recensioner och riktigt snygga bilder får mig att lägga ett par dBuds i den snygga varukorgen som glider in från höger.

6. POWER of Sweden

Power of Sweden – en hemsida i WordPress & Divi
Om du har provat tränat i bambukläder så vet du att det både ser bättre ut och känns skönare. Precis som WordPress, med andra ord! På den här hemsidan har den subtila Divi-gradienten i den lila bakgrunden hämtats från linnets skiftningar. Parallax, animationer och produktbildspel triggar träningslusten. Kanske är det ett bambulinne som står mellan dig och nyårslöftet?

7. Minecraft

Minecraft – en hemsida i WordPress & Divi
”Pixligt” brukar inte vara ett positivt ord när man pratar om webbdesign. Men när det gäller Minecraft är det precis tvärt om; här ska pixlarna lyftas fram och hyllas. Via den här onepagern kan man köpa officiella böcker och magasin om det svenskutvecklade succéspelet. På sajten finns inbäddade review-videos från oberoende Youtubers, vilket är ett intressant grepp för att öka trovärdigheten.

8. B.O.L.D Webbdesign

B.O.L.D Webbdesign – en hemsida i WordPress & Divi
B.O.L.D är ett piggt nytillskott i den växande skaran av svenska webbdesigners som använder WordPress och Divi. Precis som namnet B.O.L.D  antyder så präglas den här onepagern av ett djärvt färgval och bubbliga dividers som avdelar sektionerna. Är du redo för en bättre närvaro online?

9. PO-PON

PO-PON – en hemsida i WordPress & Divi
PO-PON är en institution med över 100 år på nacken. I tider av fake news-debatter och en mediebransch i omvandling är trovärdighet hårdvaluta. Här har vi ett exempel på minimalistisk design i en sval färgskala som andas just trovärdighet. Den enda bilden på startsidan är logotypen (och även den skulle, i ärlighetens namn, kunna vara HTML-text). Här kan du läsa på om pressetiken och anmäla ett journalistiskt övertramp.

10. Robusta äventyr

Robusta Äventyr – en hemsida i WordPress & Divi

Som (inflyttad) skåning är jag kanske partisk, men att mötas av böljande gula rapsfält mot blå himmel är alltid en bra start. En bit ner presenteras texten i subtilt skuggade boxar ovanpå fullbreddsbakgrundsbilder, vilket är ett snyggt grepp som ger sajten en skön dynamik.  Välkommen till ”beautiful Skåne”!

Sista ordet

Det var 10 exempel som förhoppningsvis ger dig inspiration till en egen hemsida i WordPress. Har du ett case som du vill visa upp i nästa inspirationsinlägg? Var inte blyg; skicka in ditt bidrag nu.

Relaterade inlägg

12 exempel på strålande webbdesign i WordPress & Divi
8 exempel på inspirerande webbdesign
Fantastiska fakta om WordPress

Relaterade inlägg

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.