2. Webbhotell & domän
8. Exportera & importera layouter
10. Fira!

Nu firar vi!Du är en stjärna!

 

3.1 Installera WordPress med SSL (https) för säker anslutning

 • Din genomförda andel av hela kursen:

I det här kapitlet går vi igenom hur du installertar WordPress med ett klick (one click install) och hur du aktiverar SSL (https) för en säker anslutning.

Under videon hittar du alla länkar, filer och kodsnuttar som nämns i kapitlet. 👇

i

Resurser och relaterat innehåll

Detta är en kostnadsfri grundkurs om hur du skapar en hemsida med WordPress och Divi. Kursen innehåller annonslänkar till Elegant Themes (som står bakom Divi) och Inleed (som tillhandahåller webbhotell och domäner). Om du köper något via en annonslänk får vi på Diviguiden en liten provision, men det kostar aldrig mer för dig. Respektive företag äger rättigheterna till sina varumärken. Kursen är ett fristående och oberoende initiativ från Diviguiden. Tack vare ditt stöd kan vi fortsätta skapa mer kostnadsfritt innehåll.

Victor Duse

Kursledaren Victor Duse är född 1980 och har över 20 års erfarenheter av webbdesign, webbutveckling och utbildning inom sektorer från media och marknadsföring till energi, industri och offentlig verksamhet. Han är grundare av Diviguiden, DiviMundo och WordPress-byrån Duse Media med säte i Malmö. Bortom tangentbordet har Victor svart bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu och en stor aptit på choklad.

Lämna en kommentar

Ris, ros eller frågor? Lämna gärna en kommentar på kursavsnittet!

4 Kommentarer
 1. Hej! Tittar på 3.1 och känner mig lite vilsen. Har Inleed kanske uppdaterat sin sida sen denna video gjordes? Nya menyer och nya val när jag vill vidare med ssl-aktiveringen.

  Svara
  • Hej Magdalena! Du har helt rätt i att Inleed har ändrat om lite i sin kontrollpanel sedan kursen spelades in sommaren 2021. Så här gör du för att komma till SSL-inställningarna:

   1. Logga in på ditt konto hos Inleed.
   2. Gå till fliken ”TJänster” och klicka på knappen ”Hantera” till höger om ditt webbhotell (t.ex. Special eller Standard).
   3. Klicka på knappen ”DirectAdmin” uppe till höger.
   4. Härifrån är det enklast att använda sökfältet. Om du söker på ”SSL” kan du gå vidare till ”SSL Certificates”.

   Härifrån ser det ungefär likadant ut som i videon. Tveka inte att kontakta Inleeds support (det ingår ingår i ditt abonnemang) om du kör fast. Min erfarenhet är att de är väldigt snabba och hjälpsamma.

   Lycka till!

   Svara
 2. Hej!
  Jag får ingen bra skärpa på er video, är det bara någon inställning?

  Svara
  • Hej Leif,

   Sätt igång videon och klicka på kugghjulet nere i högra hörnet. Där kan du välja kvalitet. Ibland drar YouTube ner den av lite oklar anledning.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.