11 exempel på snygga hemsidor i WordPress

  • Victor Duse
  • 2022-02-02
  • Webbdesign, Wordpress
  • 0 kommentarer
  • Om affiliate-länkar
    Några av länkarna i det här inlägget är affiliate-länkar. Detta innebär att om du klickar på dessa länkar och köper något kommer jag att få en affiliate-kommission. Men det kommer aldrig att kosta mer för dig. Tack för ditt stöd!

Letar du efter inspiration till din WordPress-hemsida? Här är 11 snygga exempel på hemsidor som använder de senaste trenderna inom webbdesign. I listan finns exempel på allt från småföretag till stora företag inom olika branscher. Därför rankas webbplatserna inte i någon särskild ordning.

Gör dig redo att bli inspirerad och låt oss veta vilka webbplatser du gillar mest i kommentarerna nedan!

1. Arca Interactive

Arca Interactive

Förnya och inspirera och. Som en professionell webbdesign- och marknadsföringsbyrå är en proffsig webbplats ett måste. Den traditionella desktop-menyn kompletteras med en stilren hamburgermeny. Kombinationen av blå och hallonrosa färger skapar en djärv och modern atmosfär. Överlappande kolumner, sticky element, animationer och subtila skuggor visar på några obligatoriska delar i en webbdesigners verktygslåda. Den fasta kontaktikonen i det nedre högra hörnet är ett smart sätt att öka antalet konverteringar.

Besök hemsidan »

2. Georgina Bexon

Art and Writer website

Målande webbdesign. Den här webbplatsen är verkligen ett konstverk. Den minimalistiska (men fortfarande framträdande) hamburgermenyn låter hero-ytan skina. Vid scroll fastnar den roterade loggan på vänster sida vilket fungerar förvånansvärt bra i sammanhanget. Den sparsamma mängden text sätter bilderna i centrum. De mjuka animationer blåser liv i webbplatsen. Arty, men inte farty.

Besök hemsidan »

3. Fine Face Co

Colorstone

En fin hemsida. Denna minimalistiska webbplats handlar om yta och fina linjer – i dubbel bemärkelse. De horisontella och vertikala linjerna adderar välbehövligt tomrum runt de stora fotona. De vertikala rubrikerna ger layouten en stilfull touch. Hur är det då med sociala medier, som är så viktigt i skönhetsbranschen? I sidfoten hittar vi ett inbäddat Instagramflöde och en Facebook-chatt samt länkar till Facebook, Instagram och Pinterest. Och du kan självklart boka tid online.

Besökn hemsidan »

4. Green Peas For Breakfast

Green Peas For Breakfast

Retro möter modern webbdesign. Det finns en ren och minimalistisk känsla på denna hemsidan trots att det händer en hel del. Det nostalgiska bildspråket och den matta färgpaletten skapar en fin balans tillsammans med de moderna animationerna och hover-effekterna. Detaljer som en egendesignad muspekare och understruken text bidrar till den unika  upplevelsen. Jag gillar särskilt de subtila scroll-animationerna som ger portfoliobilderna liv. Den här webbplatsen lever upp till sin slogan: Att erbjuda något annat.

Besök hemsidan »

5. Sunshine Delights

Colorstone

Sprängfylld med smak. Den fräscha färgsättningen tillsammans med en generös mängd luft gör mig sugen på ett exotiskt mellanmål. De djärva sektionsavdelarna ger en lekfull och fräsch känsla till designen. Det här är ett perfekt exempel på när webbdesign speglar produktens varumärke: Bursting With Flavour.

Besök hemsidan »

6. Customer Camp

Research and Training website

Scrolla för att levitera. Jag är fast redan vid första anblicken av den animerade hjärtemojin (som förövrigt är en gammal hederlig gif-animation). Medan jag scrollar förbi den trevliga dubbelnavigeringen och den livfulla hero-ytan skapar scroll-animationerna en svävande känsla. Var försiktig med animationer, säger vissa. Tja, detta är precis på rätt sida av gränsen för att skapa en peppig men samtidigt balanserad upplevelse. Den gula överstrykningen är ett smart sätt att skapa tydlighet i en späckad layout. Den här designen är lekfull nog att charma millenials och tillräckligt tydlig för att tillfredsställa en grinig boomer (och ja, det är en komplimang).

Besök hemsidan »

7. Colorstone

Colorstone

Rock’n’color. En sprudlande fullskärmsvideo sätter scenen: det här handlar om old school rock’n’roll. Webbplatsen lever upp till bandnamnet Colorstone med en stark palett full med livfulla färger. Bandmedlemmarna presenteras i generösa sektioner i fullbredd. Du kan streama bandets låtar direkt på sajten eller klicka dig vidare till Spotify för den kompletta musikupplevelsen. Det finns också ett gäng musikvideor inbäddade från YouTube på videosidan. Encore!

Besök hemsidan »

8. The Customizables

Woocommerce website example

Dynamisk e-handel för den kreativa generationen. Vi kan diskutera om strumpor med ditt ansikte tryckt på dem verkligen är ”den perfekta presenten” (min fru hotade mig med skilsmässa om jag beställde dem) men det här är en rolig och kreativ e-handelswebbplats som passar in perfekt i selfie-eran. Ladda bara upp dina bilder och skapa dina egna anpassade ansiktsmasker, kuddar, mobilfodral eller … you name it! Ett roligt koncept och ett snyggt utförande med stöd för Google Pay. Var inte bara en konsument, var en medskapare!

Besök hemsidan »

9. Pizzeria Erikslust

Restaurant Web Design –Pizzeria Erikslust

En slice välsmakande webbdesign. Denna onepager, skapad av Duse Media i Malmö, har en transparent meny varifrån man kan beställa online eller ringa med ett klick. Den omfattande pizzamenyn är lätt att filtrera med enkla reglage. Det finns tydliga call to actions för att beställa online eller via telefon. Mamma Mia!

Besök hemsidan »

10. Cassandra Worthy

Speaker and Author website

Förändring som vanligt? En bra talare ska inspirera och skapa entusiasm och det är något som den här webbplatsen också gör. En kreativ typografi med en trevlig kombination av typsnitt och färger ger liv åt användarupplevelsen. Starka kontrastfärger balanseras av den sobra svartvita bakgrunden. Animationerna är spännande utan att vara överdrivna. Bokningskalendern är också en trevlig funktion.

Besök hemsidan »

11. The Huntington Y

Health & Fitness website

En bättre webbplats gör oss bättre. Det är inte bara användningen av röda, orange och gula färger som ger denna webbplats en varm atmosfär. De rundade hörnen i bilder, ikoner och knappar tillsammans med de mjuka typsnitten skapar en välkomnande miljö för alla. Den subtila vita kanten runt innehållet är också en fin detalj som andas in luft i designen.

Besök hemsidan »

På jakt efter mer inspiration?

Bläddra bland mer än 1 500 professionella layoutpaket för byråer, restauranger, företag, e-handel, ideella organisationer och mycket mer. Exklusiva bilder och ikoner är tillgängliga för alla layoutpaket. Och det bästa av allt: Du kan importera alla dessa layouter till din WordPress-webbplats med bara ett klick!

Divi Layout Packs

Bläddra i WordPress-layouter från dessa kategorier: Konst och design, Business, Community & Non-profit, Utbildning, Evenemang, Mode & Skönhet, Mat & Dryck, Hälsa & Fitness, Livsstil, Onlinebutik, Tjänster, Minimalism och Teknik.

Det var allt för idag!

Jag hoppas att du gillade det här inlägget. Prenumerera på Diviguiden på YouTube för långa kurser och korta tips.

Gratis kurs: Skapa en webbplats från grunden med WordPress & Divi

Relaterat inlägg: Gratis bilder till din hemsida – mina fem favoriter

Relaterade inlägg

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.