Kortkommandon till Divi som snabbar upp ditt arbete

✏️ 2019-03-14 | Divi | 0 Kommentarer

Skribent: Victor Duse
Av Victor Duse

Att jobba med webbutveckling och webbdesign är ett av de roligaste jobben som finns. Möjligheten att kunna översätta din eller din kunds vision till en snygg och användarvänlig hemsida är definitivt en kreativ process. I vissa fall vill man dock tillbringa mindre tid i redigeringen och mer tid i den kreativa processen.

Det är många som tyvärr lägger mycket mer tid att förvandla tankar till kod och kommandon istället för att verkligen utveckla användarupplevelsen och ett bra koncept. Med detta i åtanke har Divi-utvecklare kommit med en rad genvägar som kan hjälpa dig att påskynda processen och därmed vinna tillbaka värdefull tid – utan att sänka kvaliteten på ditt arbete.

Divibyggaren innebär realtidsändringar på din hemsida med smarta visuella kontroller. Men du har väl inte missat bonusfunktionen med kortkommandon och tangentbordsgenvägar?

Divi innehåller en rad kortkommandon som i rätt kombination kan spara dig upp till 5 klick jämfört med de vanliga arbetssättet. Med dessa knep kommer du att kunna kopiera, klistra in, lägga till nytt innehåll, ändra padding, justera kolumner och mycket mer.

Smarta kortkommandon till Divi

Du kan till exempel kopiera och klistra in hela moduler med det klassiska kortkommandot ctrl + c och ctrl + v (använd Cmd istället för kontroll på Mac). Du också kan kopiera och klistra in stilar med kortkommandot ctrl + alt + c, och ctrl + alt + v för att klistra in det så många gånger du vill.

Även de förinställda kortkommandona inkluderar möjligheten att kopiera moduler till nya platser genom att hålla in Alt, för att kopiera den flyttade modulen till den nya platsen. Och min personliga favori: att ångra genom att trycka på ctrl + z. Eller dess tvillingkommando gör om, som kan aktiveras genom att trycka på ctrl + shift + z.

Genvägar i Divi

Använd Ctrl på PC och Cmd på Mac.

Men kortkommandona innebär också att du kan lägga till en ny sektion genom att trycka på s + 1 2 3, ändra kolumnstruktur eller lägga till en ny rad genom att trycka på c + 1 2 3 4 respektive r + 1 2 3 4.

Andra kortkommandon är gör det enklare att låsa och inaktivera en modul. Du behöver bara trycka på L eller D när du för muspekaren över modulen. Genom att trycka på P, öppnar du portabilitesläget och genom att trycka H kan du öppna historik-vyn. Dessutom kan du lista alla tillgängliga genvägar och kortkommandon genom att trycka på frågetecknet ?.

Vi kan försäkra dig att om att när du börjar använda dessa genvägar kan du effektivisera processen och investera tiden i mer produktiva uppgifter istället.

Lär dig mer om genvägar i Divi

Relaterade inlägg

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.