Att jobba med webbutveckling och webbdesign är ett av de roligaste jobben som finns. Möjligheten att kunna översätta din eller din kunds vision till en snygg och användarvänlig hemsida är definitivt en kreativ process. I vissa fall vill man dock tillbringa mindre tid i redigeringen och mer tid i den kreativa processen.

Det är många som tyvärr lägger mycket mer tid att förvandla tankar till kod och kommandon istället för att verkligen utveckla användarupplevelsen och ett bra koncept. Med detta i åtanke har Divi-utvecklare kommit med en rad genvägar som kan hjälpa dig att påskynda processen och därmed vinna tillbaka värdefull tid – utan att sänka kvaliteten på ditt arbete.

Divibyggaren innebär realtidsändringar på din hemsida med smarta visuella kontroller. Men du har väl inte missat bonusfunktionen med kortkommandon och tangentbordsgenvägar?

Divi innehåller en rad kortkommandon som i rätt kombination kan spara dig upp till 5 klick jämfört med de vanliga arbetssättet. Med dessa knep kommer du att kunna kopiera, klistra in, lägga till nytt innehåll, ändra padding, justera kolumner och mycket mer.

Smarta kortkommandon till Divi

Du kan till exempel kopiera och klistra in hela moduler med det klassiska kortkommandot ctrl + c och ctrl + v (använd Cmd istället för kontroll på Mac). Du också kan kopiera och klistra in stilar med kortkommandot ctrl + alt + c, och ctrl + alt + v för att klistra in det så många gånger du vill.

Även de förinställda kortkommandona inkluderar möjligheten att kopiera moduler till nya platser genom att hålla in Alt, för att kopiera den flyttade modulen till den nya platsen. Och min personliga favori: att ångra genom att trycka på ctrl + z. Eller dess tvillingkommando gör om, som kan aktiveras genom att trycka på ctrl + shift + z.

Genvägar i Divi

Använd Ctrl på PC och Cmd på Mac.

Men kortkommandona innebär också att du kan lägga till en ny sektion genom att trycka på s + 1 2 3, ändra kolumnstruktur eller lägga till en ny rad genom att trycka på c + 1 2 3 4 respektive r + 1 2 3 4.

Andra kortkommandon är gör det enklare att låsa och inaktivera en modul. Du behöver bara trycka på L eller D när du för muspekaren över modulen. Genom att trycka på P, öppnar du portabilitesläget och genom att trycka H kan du öppna historik-vyn. Dessutom kan du lista alla tillgängliga genvägar och kortkommandon genom att trycka på frågetecknet ?.

Vi kan försäkra dig att om att när du börjar använda dessa genvägar kan du effektivisera processen och investera tiden i mer produktiva uppgifter istället.

Lär dig mer om genvägar i Divi

More from the Divi Blog

✔ Checklista: 10 saker att göra efter lanseringen av din WordPress-hemsida

Efter mycket jobb har du äntligen publicerat din WordPress-hemsida. Men tro inte att du är klar; det är nu jobbet börjar! Här är en checklista med tio punkter som du bör bocka av direkt efter lanseringen.1. Säkerheten först!2018 stod WordPress för 90% av alla hackade...

Divi Nugget #01: Så byter du logga på enskilda sidor i WordPress

I första delen i serien Divi Nuggets går vi igenom hur man byter logga på en enskild sida i WordPress med temat Divi. Se videon nu.

Visa aktuellt år automatiskt i Divis bottom bar

Divis bottenlist (bottom bar) passar utmärkt för information om Copyright © men många glömmer att uppdatera till rätt år. Lägg in ett årtal som uppdateras automatiskt.

Så får du 20% rabatt på Divi – utan rabattkod

Divi är ett av världens mest använda och högst rankade premium-tema till Wordpress. Genom Diviguiden kan du få 20% rabatt på ditt Divi-medlemskap hos Elegant Themes – utan att använda varken rabattkod eller kampanjkoder. Häng med! Sänk priset med rätt länk Om skriver...

10 oumbärliga guider till Divi

Även om Divi till stora delar är självförklarande finns det några grundläggande guider som jag återkommer till gång på gång. Det handlar om nyttiga funktioner som förenklar ditt arbete och skapar en optimal användarupplevelse för dina besökare. Håll till godo!

Divi Nugget #5: Klistra in ren text utan format i WordPress

När du klistrar in text från t.ex. Word, e-post eller en pdf-fil direkt till WordPress så är risken stor att det följer med oönskad kod som kan försämra din hemsida. Här är tre sätt att tvätta bort formaten.

Så installerar du WordPress manuellt – komplett guide

Wordpress är världens mest använda plattform för webbpublicering. Och det är kanske inte så konstigt: Wordpress är gratis, användarvänligt och flexibelt med öppen källkod. Här visar vi hur du installerar Wordpress från grunden och bjuder på några bonustips för att du...

Divi Nugget #6: Skapa länkar i WordPress på snabbaste sättet

Det är inte alla som känner till genvägen för att skapa en länk på bara en sekund i WordPress. Vi går igenom både det vanliga sättet att skapa länkar i WordPress och det blixtsnabba sättet. Se videon nu.

7 knep för bättre Divi-formulär

Säg "formulär" och de flesta tänker på något grått och tråkigt. Samtidigt är det i formulär som kontakter knyts och affärer påbörjas. Det finns en uppsjö kraftfulla formulär-plugins till Wordpress, men nackdelen är att de ofta är krångliga att administrera och kräver...

Kortkommandon till Divi som snabbar upp ditt arbete

Att jobba med webbutveckling och webbdesign är ett av de roligaste jobben som finns. Möjligheten att kunna översätta din eller din kunds vision till en snygg och användarvänlig hemsida är definitivt en kreativ process. I vissa fall vill man dock tillbringa mindre tid...