Ny kurs: Kom igång med WordPress på en timme

  • Victor Duse
  • 2023-05-27
  • Divi, Wordpress
  • 0 kommentarer
  • Om affiliate-länkar
    Några av länkarna i det här inlägget är affiliate-länkar. Detta innebär att om du klickar på dessa länkar och köper något kommer jag att få en affiliate-kommission. Men det kommer aldrig att kosta mer för dig. Tack för ditt stöd!

Vill du skapa en egen hemsida men vet inte riktigt vart du ska börja? Nu finns det en ny kurs på svenska om hur du kommer igång med WordPress på bara en timme.

Vi går igenom de viktigaste WordPress-inställningarna och hur du installerar teman och tillägg (plugins). Vi tittar kort på hur du skapar ett globalt sidhuvud, en global sidfot och hur du bygger sidor med den visuella sidbyggaren Divi Builder. Vi går också igenom hur du importerar färdiga mallar och sidor som du sedan kan anpassa fritt efter dina behov.

Tips: Ibland försämrar YouTube upplösningen på inbäddade videos. Klicka på kugghjulet i videon och öka kvaliteten manuellt för en bättre skärpa. Du kan också öka eller minska hastigheten på uppspelningen för att bättre passa ditt tempo.

Mer om WordPress-kursen

Lär dig världens största webbpubliceringsverktyg (CMS) WordPress som står bakom 43% av världens alla hemsidor. Vi använder Sveriges mest populära WordPress-tema Divi för att börja bygga en professionell webbplats.

Oavsett om du driver ett litet företag, jobbar som frilansande webbdesigner eller webbutvecklare eller ansvarar för hemsidan i en större organisation så kan WordPress vara rätt plattform för dig. Du kan snabbt skapa hemsidor för företag och organisationer, ehandel, forum och andra typer av webbar.

Genvägar till kursens kapitel

Vill du hoppa förbi något kapitel? Här hittar du de olika tidsstämplarna:

01:03 – Registrera domän och webbhotell

13:17 – Installera WordPress

21:45 – Tema och inställningar

49:40 – Bygg och designa din hemsida

Har du redan kommit igång?

I Diviguidens fortsättningskurs går vi igenom hur du skapar alla webbplatsen delar i detalj. Kursen består av 29 kapitel fördelat på 8 timmars videomaterial.

I kursen, som är helt gratis, går vi igenom grunderna i WordPress och Divi och bygger – steg för steg – en komplett hemsida med startsida, om oss-sida, kontaktsida och nyhetssida. Vi använder även Divi Theme Builder för att skapa en sticky meny, en footer och mallar för inlägg, kategorisidor och en 404-sida.

I den avslutande delen går vi igenom hur du exporterar och importerar layout och vad du bör tänka på när du har publicerat din hemsida. Som en bonus kan du ladda ner alla bilder, ikoner och layouter från kursen.

Victor Duse

Om kursledaren

Kursledaren Victor Duse är född 1980 och har över 20 års erfarenheter av webbdesign, webbutveckling och utbildning inom sektorer som media, marknadsföring, energi, industri och offentlig verksamhet. Han är grundare av Diviguiden, DiviMundo och WordPress-byrån Duse Media med säte i Malmö.

Diviguiden

Om Diviguiden

Diviguiden.se är sedan lanseringen 2017 dedikerad till att sprida kunskap om WordPress och Divi. Idén är att alla ska kunna skapa egna snygga webbplatser, utan att fastna i komplicerade kodhärvor. Diviguiden systersajt DiviMundo.com finns på engelska och spanska. Diviguiden.se är byggd med WordPress och Divi.

Relaterade inlägg

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.