Divi Nugget #6: Skapa länkar i WordPress på snabbaste sättet

✏️ 2018-05-10 | Divi, Divi Nuggets, Tips & trix, Wordpress | 0 Kommentarer

Det är inte alla som känner till genvägen för att skapa en länk på bara en sekund i Wordpress. Vi går igenom både det vanliga sättet att skapa länkar i Wordpress och det blixtsnabba sättet. Se videon nu.
Skribent: Victor Duse
Av Victor Duse
Det är inte alla som känner till genvägen för att skapa en länk i WordPress på bara en sekund. Vi går igenom både det vanliga sättet att skapa länkar – och det blixtsnabba sättet. Knepet funkar oavsett vilket WordPress-tema du använder.

Se videon för instruktioner

Mer från bloggen

Så installerar du WordPress manuellt – komplett guide

Många webbhotell erbjuder 1-click install av WordPress men det är inte dumt att veta hur du gör installationen från grunden. Dels får du full kontroll över detaljerna, dels ökar du din kunskap om hur saker och ting hänger ihop.

Så döljer du textskuggan i Divis sliders och växlare

Hittar du ingen checkbox för att ta bort skuggan? Inte så konstigt, den finns nämligen inte. Så här löser du det med lite CSS.

Divi Nugget #4: Lägg till en länk bredvid en checkbox i ett WordPress-formulär

Den 25 maj börjar den nya dataskyddsförordningen GDPR att gälla. Se till att du beskriver och länkar till dina allmänna villkor i dina kontaktformulär. I videon nedan kan du se hur du lägger till en länk bredvid en checkbox i ett WordPress-formulär med Divi.

Fantastiska fakta om WordPress 2020 – världens största CMS

WordPress är inte bara den största plattformen för webbplatser – WooCommerce dominerar även e-handeln. Här kan ta del av några fantastiska fakta från 2020.

Hjälp! Min sida syns inte på Google 😱

Det görs över 60 000 sökningar på Google – varje sekund. Med en marknadsandel på 97% har Google i det närmaste monopol på sökmarknaden i Sverige. Magra resultat från din sajt kan vara dolt tecken på total osynlighet. Det finns nämligen sajter som helt oavsiktligt...

Divi Nugget #3: Hämta och applicera format snabbt i WordPress

Minns du hur mycket enklare livet blev när du upptäckte penseln i Microsoft Word (eller den motsvarande rollern i Google Docs)? Nu kan du använda en liknande funktion för att ”hämta format” och applicera stilen på nästan vad som helst i WordPress – utan att ditt innehåll skrivs över.

12 exempel på strålande webbdesign i WordPress & Divi

Varje dag skapas 50 000(!) nya hemsidor i Wordpress. Vi har samlat 12 exempel på strålande webbdesign av allt från små frilansare till internationella storföretag; från konstnärlig minimalism till färgsprakande överdåd. Men alla sajterna har ett par saker saker...

Så visar du bildtexten under din utvalda bild i Divi

Trött på att Divi inte visar bildtexten under din utvalda bild? Här hittar du lösningen.

7 knep för bättre Divi-formulär

Trött på tröga och tråkiga formulär som ingen (förutom spammare) fyller i? Så här får du ut mer av Divis inbyggda formulärmodul.

Fixa HTTPS – or die trying

Google trappar upp kriget mot osäkra sajter. Från och med oktober kommer varningen "INTE SÄKER" att möta den som fyller i ett formulär eller surfar inkognito på en sida med HTTP. Om du inte vill skrämma bort dina besökare är det dags att agera.  När en adress inleds...

Relaterade inlägg

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.