12 exempel på strålande webbdesign i WordPress & Divi

✏️ 2017-09-19 | Divi, Webbdesign, Wordpress | 12 Kommentarer

Skribent: Victor Duse
Av Victor Duse

Varje dag skapas 50 000(!) nya hemsidor i WordPress. Vi har samlat 12 exempel på strålande webbdesign av allt från små frilansare till internationella storföretag; från konstnärlig minimalism till färgsprakande överdåd.

Men alla sajterna har ett par saker saker gemensamt: de är exempel på riktigt bra webbdesign och de är byggda i Divi – världens mest populära premium-tema till WordPress. Vi hoppas att du hittar mycket inspiration!

1. Popla Bellingen

Popla Bellingen

Uppdatering 2019-07-27: Sajten finns inte längre kvar online.

Här är en sajt som får det att vattnas i munnen. Hos restaurangen Popla bjuds vi på en rågad skopa aptitretande illustrationer garnerat med en näve smakfull typografi. Det hela kryddas med ett par väl tilltagna nypor närodlad hipsterattityd. Hemsidan har  bland annat en Woocomerce-shop där man kan köpa presentkort. Smaklig spis!

2. Dynamic Presence

Dynamic Presence

Om man kallar sig för kreativ webbyrå så gäller det att man har en bra egen sajt. Dynamic Presence från Singapore jobbar med starka färger, animationer och extra allt. Knappast ett projekt för nybörjare inom webbdesign. Enligt egen utsago drivs teamet av ”passion, tävlingsanda och koffein”.

3. Vänerförvaltning

Vänderförvaltning

Bostadsförvaltning kan låta knastertorrt men den här sajten har hittat en bra mix av en stilrent förtroendeingivande design och en inbjudande modern känsla. En tydlig call to action är att logga in på den digitala kundportalen. Bra så – digitalisera mera!

4. Hype Magasin: SKAM

Hype Magasin

Om du inte har sett Skam ännu så bör du kanske… skämmas. Den här hemsidan är en onepager om specialutgåvan av bokasinet (jo, det är ett ord) Hype Magasin, dedikerad till det norska tv-undret. Här är det rejäla bilder med parallax-effekter, poppiga färger och coola typsnitt som gäller för att locka kidsen. Och ja, det funkar på 36-åriga webbgubbar också.

5. Wheelhouse Branding

Wheelhouse Branding

För några år sedan skulle alla sajter ha en spexig videobakgrund. Resultatet blev sjösjuka besökare och försämrad konverteringsgrad. Wheelhouse Branding vet bättre och använder en sober videobakgrund som varsamt vaggar in oss i det konsekvent marina varumärket. Notera även hur menyn först är förankrad i botten för att sedan fästas i toppen av masten. Skepp o’hoj, landkrabbor!

6. Stall Islandica

Stall Islandica

Mackmyra förknippas kanske främst med whiskey men här finns också islandshästar. På sajten kan du boka ridturer (tydlig call to action), jämföra priser i en snygg pristabell och följa inbäddade flöden från sociala medier. Med Divi är det enkelt även för mindre föreningar och organisationer att uppdatera hemsidan på egen hand.

7. Pizzeria Erikslust

Pizzeria Erikslust

Uppdatering 2019-07-27: Sajten finns inte längre kvar online.

Det var en regnig söndag när en sliten webbdesigner bestämde sig för att beställa sin favoritpizza Vegetable. Döm om hans förvåning när menyn inte gick att läsa i mobilen. Med en suck reste han sig ur soffan och uppbringade sina sista krafter för att gå till pizzerian. Resten är historia. Några veckor senare föddes en responsiv onepager som inte bara fungerar utmärkt i mobilen – den är dessutom optimerad för de numera +75% mobila besökarna.

8. Divi.se

Divi.se

Här har vi en branschkollega till Diviguiden. Divi.se innehåller tips, länkar och information om Divi samt en blogg som uppdateras flitigt. Sociala medier-knappar från Divi-pluginet Monarch till vänster och Divis punkt-navigation till höger Det är kul att se att Divi-communityt i Sverige växer och frodas!

9. Are Collective

Are Collective

”Simplicity is the ultimate sophistication.” – Leonardo da Vinci. ’Nuff said.

10. Copy Charlotte AB

Copywriter Charlotte

Den här sajten upplevs bäst till blå toner med polyrytmik. Om du ser ut som ett frågetecken just nu så går det alldeles utmärkt att avnjuta välfunnen copy och en dubbel toppmeny till tonerna av Melodikrysset också. Sajtens huvudperson, copywritern Charlotte, presenteras i en video på startsidan. Rörlig bild säger mer än 10 000 ord. Spela den igen, Sam.

11. John Gonzalez

John GonzalezDetta är en amerikansk sajt på många sätt; både design och copy kommer från plusmenyn med extra allt. Men det funkar. Här används många knep för den som gräver lite djupare i Divi-verktygslådan: sneda linjer, hover-effekter i 3D, portfolio med filtrering, parallax, animationer och ett kontaktformulär som lägger sig ovanpå sajten i en lightbox. En sajt med mottot more is more!

12. Duse Media

Duse Media

Duse Media är en webbyrå i Skåne som bland annat gör hemsidor i WordPress och Divi. På den här onepagern används en av Divis senaste nyheter med bakgrundseffekter samt animerad skrivmaskinstext. Sist men inte minst, det är Duse Media som har skapat Diviguiden.

 

Sista ordet

Det var 12 exempel på bra webbdesign i WordPress och Divi. Hoppas att du har hittat ny inspiration och lust att skapa!

Kontakta oss om du har en WordPress-sajt som du vill visa upp på Diviguiden.

Mer från bloggen

Fixa HTTPS – or die trying

Google trappar upp kriget mot osäkra sajter. Från och med oktober kommer varningen "INTE SÄKER" att möta den som fyller i ett formulär eller surfar inkognito på en sida med HTTP. Om du inte vill skrämma bort dina besökare är det dags att agera.  När en adress inleds...

Visa aktuellt år eller datum i din WordPress-footer

Använder du WordPress standardfooter och vill slippa att uppdatera aktuellt år i footern på alla dina sajter?

Sju begränsningar i Divi och hur du övervinner dem

Divi är ett fantastiskt WordPress-tema. Men det finns några begränsningar som återkommer. Här får du veta hur du anpassar mobilmenyn, skräddarsyr navigationen, gör centrala inställningar för rubriker och länkar, sparar formulärsvar, finslipar knapparna och tvättar bort den babyblå färgen.

Checklista för god synlighet på Google

GÄSTINLÄGG. Att ha en sökmotoroptimerad webbplats är A och O för att synas väl på Google. Det organiska söket är en otrolig digital marknadsföringskanal som många ibland förbiser och tänker på betald marknadsföring först.

3 enkla sätt att fixa en logotyp (om du inte är grafisk designer)

Professionella grafiska designers skapar oftast logotyper i program från Adobe CC, till exempel Illustrator, Photoshop och Indesign. Men för en nybörjare som vill skapa en enkel logga blir valmöjligheterna lätt utmattande. Här är tre sätt att skapa en vektor-logotyp...

Så döljer du textskuggan i Divis sliders och växlare

Hittar du ingen checkbox för att ta bort skuggan? Inte så konstigt, den finns nämligen inte. Så här löser du det med lite CSS.

Klarar dina texter vi-testet?

Vad var det första du gjorde när du som barn fick den rykande färska skolkatalogen? Om du febrigt bläddrade fram till bilden på dig själv så var du knappast ensam. Vi är självupptagna varelser. Eller som Joe Pulizzi uttrycker det: Kunderna bryr sig inte om ditt...

Så får du 20% rabatt på Divi – utan rabattkod

Oavsett om du ska köpa en årslicens, livstidslicens eller bara förnya din Divi-licens är det onödigt att betala mer än än du måste.

Divi Nugget #6: Skapa länkar i WordPress på snabbaste sättet

Det är inte alla som känner till genvägen för att skapa en länk på bara en sekund i WordPress. Vi går igenom både det vanliga sättet att skapa länkar i WordPress och det blixtsnabba sättet. Se videon nu.

Skapa runda bilder direkt i WordPress (utan Photoshop)

Nu kan du göra bilder runda direkt i WordPress – utan att skriva egen CSS-kod. Snabbt och enkelt!

Relaterade inlägg

12 Kommentarer
 1. #9. Nuff said! 🙂

  Svara
 2. Jag gillar tvåan, kreativt och visar hur mycket coolt man kan göra med divi.

  Svara
 3. Kul med kommentarer! Jag såg att tidzonen var felinställd i WordPress så det såg lite spammigt ut, men från och med nu är vi tillbaka på svensk tid igen.

  Svara
 4. Nummer 3! FÖR många aktörer i den branschen är otroligt mossiga.

  Svara
 5. #1: lite trög att ladda, så bilderna syntes efter en stund. Snygg, men för ett trött öga var det inte någonstans jag längtade efter att klicka.

  #2: Jag vill rulla längst ner på sidan efter att ha läst och typ få ett ansikte/något personligt så att jag klickar vidare.

  #3: A+. Perfekt längd, snygga bilder och tydligt var jag kan klicka beroende på vad jag vill göra. Kändes personlig.

  #4: Kan en annat än älska Skam?! Men gör ”föra pilen över” sidnumren att en bild på personen visas. Citaten blev lite stora i stilen och den inledande texten av redaktionen för lång.

  #5: Enkel och snygg, men undrade genast i vilken stad (land?) byrån finns för att vilja ta kontakt.

  #6: Tilltalar säkerligen målgruppen. Känns som vilken hemsida som helst, men lättöverskådlig.

  #7: Mycket tilltalande! Enda minuset är att citaten skiftar lite för snabbt. Undrar också om det finns barnstol/plats för barnvagn med tanke på att det finns familjerabatt.

  #8: Bara en bild dök upp? Inte hemsidan.

  #9: Snygg, men hade som icke-kommunikatör aldrig vågat kontakta dem. Förstår inte vissa ordval….

  #10: Enkelt, tydligt, bra!

  #11: Rolig! Passar bra med Don’t scroll down. Skönt att få ett ansikte på personen. Sidan är professionell, trivsam och rolig.

  #12: Så bra! Kombinerar det mesta av ovanstående!

  Svara
  • Wow Anna, vilken grym feedback! Nu vet jag vem jag ska anlita för att analysera framtida sajter. Och jag lovar att undersöka graden av barnvänlighet på pizzerian när jag träffar Hamed och co. nästa gång. 😉

   Oops, den knasiga länken är rättad nu, tack!

   Svara
 6. Gillar #4 & #1 🙂

  Svara
 7. Nummer 7 och nummer 12 är bäst enligt mig.
  Något jag absolut avskyr är sidor som har en ikon som symboliserar laddningstid för att komma in.

  Svara
  • Tack Tim! Menar du ”loading spinners”? Vad är det som du ogillar med dem?

   Svara
 8. #2 – Dynamic Presence – Sjukt snygg!
  #4 – Hype Magasin: SKAM – Clean and simple!
  #12 – Duse Media – Support your local dealer! 😉

  Svara
 9. Nian! Gillar den rakt igenom.

  Svara
 10. Många fina sidor! Om jag måste välja så är mina två favoriter Hype Magasin och Duse Media. Popla Bellingen ger ett snyggt intryck med faller tyvärr på att den tar lång tid att ladda.

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.