Varje dag skapas 50 000(!) nya hemsidor i WordPress. Vi har samlat 12 exempel på strålande webbdesign av allt från små frilansare till internationella storföretag; från konstnärlig minimalism till färgsprakande överdåd.

Men alla sajterna har ett par saker saker gemensamt: de är exempel på riktigt bra webbdesign och de är byggda i Divi – världens mest populära premium-tema till WordPress. Vi hoppas att du hittar mycket inspiration!

1. Popla Bellingen

Popla Bellingen

Uppdatering 2019-07-27: Sajten finns inte längre kvar online.

Här är en sajt som får det att vattnas i munnen. Hos restaurangen Popla bjuds vi på en rågad skopa aptitretande illustrationer garnerat med en näve smakfull typografi. Det hela kryddas med ett par väl tilltagna nypor närodlad hipsterattityd. Hemsidan har  bland annat en Woocomerce-shop där man kan köpa presentkort. Smaklig spis!

2. Dynamic Presence

Dynamic Presence

Om man kallar sig för kreativ webbyrå så gäller det att man har en bra egen sajt. Dynamic Presence från Singapore jobbar med starka färger, animationer och extra allt. Knappast ett projekt för nybörjare inom webbdesign. Enligt egen utsago drivs teamet av ”passion, tävlingsanda och koffein”.

3. Vänerförvaltning

Vänderförvaltning

Bostadsförvaltning kan låta knastertorrt men den här sajten har hittat en bra mix av en stilrent förtroendeingivande design och en inbjudande modern känsla. En tydlig call to action är att logga in på den digitala kundportalen. Bra så – digitalisera mera!

4. Hype Magasin: SKAM

Hype Magasin

Om du inte har sett Skam ännu så bör du kanske… skämmas. Den här hemsidan är en onepager om specialutgåvan av bokasinet (jo, det är ett ord) Hype Magasin, dedikerad till det norska tv-undret. Här är det rejäla bilder med parallax-effekter, poppiga färger och coola typsnitt som gäller för att locka kidsen. Och ja, det funkar på 36-åriga webbgubbar också.

5. Wheelhouse Branding

Wheelhouse Branding

För några år sedan skulle alla sajter ha en spexig videobakgrund. Resultatet blev sjösjuka besökare och försämrad konverteringsgrad. Wheelhouse Branding vet bättre och använder en sober videobakgrund som varsamt vaggar in oss i det konsekvent marina varumärket. Notera även hur menyn först är förankrad i botten för att sedan fästas i toppen av masten. Skepp o’hoj, landkrabbor!

6. Stall Islandica

Stall Islandica

Mackmyra förknippas kanske främst med whiskey men här finns också islandshästar. På sajten kan du boka ridturer (tydlig call to action), jämföra priser i en snygg pristabell och följa inbäddade flöden från sociala medier. Med Divi är det enkelt även för mindre föreningar och organisationer att uppdatera hemsidan på egen hand.

7. Pizzeria Erikslust

Pizzeria Erikslust

Uppdatering 2019-07-27: Sajten finns inte längre kvar online.

Det var en regnig söndag när en sliten webbdesigner bestämde sig för att beställa sin favoritpizza Vegetable. Döm om hans förvåning när menyn inte gick att läsa i mobilen. Med en suck reste han sig ur soffan och uppbringade sina sista krafter för att gå till pizzerian. Resten är historia. Några veckor senare föddes en responsiv onepager som inte bara fungerar utmärkt i mobilen – den är dessutom optimerad för de numera +75% mobila besökarna.

8. Divi.se

Divi.se

Här har vi en branschkollega till Diviguiden. Divi.se innehåller tips, länkar och information om Divi samt en blogg som uppdateras flitigt. Sociala medier-knappar från Divi-pluginet Monarch till vänster och Divis punkt-navigation till höger Det är kul att se att Divi-communityt i Sverige växer och frodas!

9. Are Collective

Are Collective

”Simplicity is the ultimate sophistication.” – Leonardo da Vinci. ’Nuff said.

10. Copy Charlotte AB

Copywriter Charlotte

Den här sajten upplevs bäst till blå toner med polyrytmik. Om du ser ut som ett frågetecken just nu så går det alldeles utmärkt att avnjuta välfunnen copy och en dubbel toppmeny till tonerna av Melodikrysset också. Sajtens huvudperson, copywritern Charlotte, presenteras i en video på startsidan. Rörlig bild säger mer än 10 000 ord. Spela den igen, Sam.

11. John Gonzalez

John GonzalezDetta är en amerikansk sajt på många sätt; både design och copy kommer från plusmenyn med extra allt. Men det funkar. Här används många knep för den som gräver lite djupare i Divi-verktygslådan: sneda linjer, hover-effekter i 3D, portfolio med filtrering, parallax, animationer och ett kontaktformulär som lägger sig ovanpå sajten i en lightbox. En sajt med mottot more is more!

12. Duse Media

Duse Media

Duse Media är en webbyrå i Skåne som bland annat gör hemsidor i WordPress och Divi. På den här onepagern används en av Divis senaste nyheter med bakgrundseffekter samt animerad skrivmaskinstext. Sist men inte minst, det är Duse Media som har skapat Diviguiden.

 

Sista ordet

Det var 12 exempel på bra webbdesign i WordPress och Divi. Hoppas att du har hittat ny inspiration och lust att skapa!

Kontakta oss om du har en WordPress-sajt som du vill visa upp på Diviguiden.

Mer från bloggen

Kortkommandon till Divi som snabbar upp ditt arbete

Att jobba med webbutveckling och webbdesign är ett av de roligaste jobben som finns. Möjligheten att kunna översätta din eller din kunds vision till en snygg och användarvänlig hemsida är definitivt en kreativ process. I vissa fall vill man dock tillbringa mindre tid...

Sju begränsningar i Divi och hur du övervinner dem

Divi är ett fantastiskt WordPress-tema. Men det finns några begränsningar som återkommer. Här får du veta hur du anpassar mobilmenyn, skräddarsyr navigationen, gör centrala inställningar för rubriker och länkar, sparar formulärsvar, finslipar knapparna och tvättar bort den babyblå färgen.

Divi Nugget #7: Skapa runda bilder direkt i WordPress (utan Photoshop)

Helt eller delvis runda bilder används ofta för att göra designen lite mjukare. På många hemsidor används till exempel rundade porträttbilder och produktbilder. Här är det enklaste och mest effektiva sättet att skapa runda bilder i WordPress.

Öka antalet samtal med telefonlänkar

Att sänka trösklarna för dina besökare när de vill kontakta dig kan leda till fler värdefulla interaktioner och lägre drop-out. Ett enkelt sätt att uppnå detta är att skapa telefonlänkar som triggar uppringning vid klick – även kallat click-to-call. Detta är...

Klarar dina texter vi-testet?

Vad var det första du gjorde när du som barn fick den rykande färska skolkatalogen? Om du febrigt bläddrade fram till bilden på dig själv så var du knappast ensam. Vi är självupptagna varelser. Eller som Joe Pulizzi uttrycker det: Kunderna bryr sig inte om ditt...

Fantastiska fakta om WordPress 2020 – världens största CMS

UPPDATERAD 2020-01-09: Nästan var tredje webbplats är skapad i Wordpress. I Sverige är det vårt mest populära CMS (webbpubliceringsverktyg) med öppen källkod (Open Source). Enligt Web Service Award 2019 har marknadsandelen för Wordpress tiodubblats i Sverige sedan...

Tusen(!) nyheter i den senaste Divi-uppdateringen

Senaste uppdateringen av Divi (3.0.74) innebär tusen nya funktioner och förbättringar – bokstavligt talat. Alla moduler har nu berikats med samma funktionalitet och logik, vilket gör temat både enklare och mer kraftfullt. Samtidigt som Divi nu blir mer konsekvent och...

5 gratis plugins som gör Divi ännu bättre

När du installerar Divi får du 46 kraftfulla moduler, t.ex. räknare, kartor och bildspel. Men ibland krävs det ytterligare resurser och då finns det som tur är bra plugins som är utvecklade specifikt för Divi. Här listar vi fem gratis plugins (och två bonusar) som ger...

Checklista för god synlighet på Google

GÄSTINLÄGG. Att ha en sökmotoroptimerad webbplats är A och O för att synas väl på Google. Det organiska söket är en otrolig digital marknadsföringskanal som många ibland förbiser och tänker på betald marknadsföring först.

Divi Nugget #5: Klistra in ren text utan format i WordPress

När du klistrar in text från t.ex. Word, e-post eller en pdf-fil direkt till WordPress så är risken stor att det följer med oönskad kod som kan försämra din hemsida. Här är tre sätt att tvätta bort formaten.